GUIDE TIL DIT
NÆSTE ARRANGEMENT

Skab de bedste rammer

Faciliteter for personer med særlige behov

Sørg for nem adgang og god tilgængelighed ved dit event, så alle – uanset fysik – kan være med ved dit event.

"God fysisk tilgængelighed kommer ikke af sig selv. Samtidig siger erfaringen, at mennesker, som ikke har et handicap, og som derfor ikke er helt afhængige af, at den fysiske tilgængelighed er i orden for alle, ikke er bevidste om, hvad den fysiske tilgængelighed betyder for mennesker med handicap. Det kan derfor være den mindste kant eller bump i vejen, som kan gøre forskellen på at være med og føle sig inkluderet og på ikke at være det."

Ovenstående tekst er hentet fra danskhandicapforbund.dk Den beskriver et vigtigt punkt, man som arrangør nemt glemmer under forberedelserne til et event. Hvis du booker et etableret event-sted, er der allerede skabt rammer, så personer med specielle behov kan deltage. Så skal du som arrangør blot sikre, at de lever op til jeres ønsker og evt. inddrage dem i kommunikationen med gæsterne.

Etablerer I derimod et nyt eventområde uden naturlige handicapvenlige adgangforhold, bør I søge ekspertviden inden for området. På den måde sikrer I forhold, der kan godkendes til handicapbrug.

Nedenfor findes en god og udførlig guide fra Dansk Live (Musikernes forbund), som beskriver de overvejelser og forbehold, der er ved opbygningen af faciliteter for personer med specielle behov.