GUIDE TIL DIT
NÆSTE ARRANGEMENT

Skab de bedste rammer

Elektricitet

Alt efter om dit event foregår indendørs eller udendørs, er der forskel på de overvejelser, I skal gøre jer om elektricitet.

Som nybegynder med events er det med stor sikkerhed ikke lige elektricitet, man tænker mest på i sine indledende forberedelser. Er der ikke altid strøm nok? Nej, det kan man langt fra være sikker på. Derfor har vi skrevet lidt om de ting, der kan være en udfordring – og hvordan de kan afhjælpes.

Indendørs/Hal-events

Afholder I jeres event indendørs i fx en hal eller på et spillested, så er der med stor sikkerhed allerede elektricitet. I skal her kun tage højde for, om det opfylder de krav kunsterne stiller. Det kan nogle gange være svært at gennemskue de tekniske specifikationer, og derfor anbefaler vi, at I giver informationerne videre til lokationens eksperter på området. Hvis der ikke findes en ekspert på stedet, må man hyre en såkaldt AV-tekniker (Audio-Video ekspert) til at sikre en optimal afvikling for artister og publikum.

Udendørs/Arena events

Hvis eventet afholdes udendørs og evt. med overnatning/camping, så skal der planlægges strøm rundt i hele området. I skal også sikre, at der er nok belastning til at dække behovet for både artister og publikum.

Ved scener skal der trækkes kraftkabler fra nærmeste strømforsyning, og I skal aftale med ejeren af udtagerstik, hvordan der afregnes for den brugte strøm i perioden. Den udgift er vigtig at indregne i budgettet!

I campingområder eller andre former for midlertidige opsætninger (barer, madboder, informationsbod m.m.) skal der trækkes almindeligt 240 V strøm og laves udtag til hver eneste enhed, der opstilles i perioden.

Det er vigtigt, at I søger råd og vejledning hos eksperterne og sikrer plads i budgettet til at hyre professionel arbejdskraft til denne opgave. For hvad gør man, hvis strømmen går? Så er det vigtigt med en hurtig indsats for at løse problemet. Da næsten alle faciliteter bruger el, kan det blive en katastrofe for eventet, hvis det tager for lang tid at genoprette strømmen.