GUIDE TIL DIT
NÆSTE ARRANGEMENT

Planlæg dit event

Musik koncert / Stadion koncert

Enkeltstående koncerter med små eller store musikartister.

Denne form for event kan afholdes både udendørs og indendørs. Her er det op til dig som arrangør at vurdere, hvad der passer bedst til kunstneren, og hvor mange mennesker, du forventer, vil købe en billet. Ud fra disse betragtninger kan du begynde at lede efter lokation til koncerten.

Mange eller få publikummer?
Faste musik-og koncertspillesteder kan ofte have fra 50-500 publikummer, og her vil de have styr på scene, lys og lyd. Du vil derfor kunne bruge stedets faciliteter uden selv at skulle leje en masse materiel. En biograf kan også være en anderledes mulighed for dit event og kan skabe en anden og mere intim oplevelse, da publikum sidder ned.

Forventer du mellem 500-10.000 publikummer, så kan du med fordel anvende sportshaller eller multihaller, hvor der oftest er en del udstyr i forvejen. Du skal dog forvente, at du er nødt til at leje noget materiel også. Skanderborg Fælled multihal er et godt eksempel på et sted, der kan anvendes til koncerter for op til ca. 3.000 publikummer.

På stadions kan der typisk være 10-40.000 tilskuere, og der er en stor økonomisk risiko forbundet med disse events – så det er ikke vores anbefaling at starte her. Koncerter i f.eks. Fængslet i Horsens eller NRG arena i Århus er eksempler på denne form for event.

Frivillig og/eller professionel hjælp?
Det vil ofte kræve mange frivillige og interessenter for at kunne afvikle de sidste to store typer koncerter. Derfor vil det være en god ide at samarbejde med lokale foreninger for at skaffe frivillig arbejdskraft. En anden mulighed er at involvere professionelle eventvirksomheder, der har erfaring med at afholde store koncerter.

Da man er meget vejrafhængig ved en udendørs stadionevent, skal man i sine budgetter tage højde for forskellige scenarier ift. vejret. Hvis det fx regner, kan det gå ud over deltagerantallet, og hvor meget der købes i baren. Det skal regnes ind i den økonomiske plan.

Det kunne være en idé, at lave et koncept der kan kopieres til andre byer rundt om i landet – det er en spændende mulighed for at skabe ekstra opmærksomhed om et event. Det kræver dog, at planen for det nye sted inkl. tilladelser og kontrakter skal udføres helt forfra. Grøn koncert eller 90’er festen er gode eksempler på et event med samme koncept, som afholdes gentagne gange med samme opsætning i flere byer rundt om i Danmark.