GUIDE TIL DIT
NÆSTE ARRANGEMENT

Planlæg dit event

Underholdning

Her kan I skabe et frirum for publikum, hvor de kan læne sig tilbage og blive underholdt uden forpligtelser.

Der findes mange former for underholdning. Vurdér hvilken form, der passer til dit event og dit publikum. Hvis jeres tema fx er Afrika, fodbold eller kærlighed, vil det altid være oplagt at finde underholdning, der understøtter det.

Muligheder for underholdning

Cirkus

En mulighed er at invitere et cirkus – det kan også give adgang til aktiviteter for publikum. Cirkus vil dog med stor sandsynlighed kræve en separat adgangsbillet, og det skal der tages højde for i den økonomiske- og markedsføringsmæssige plan.

Husk at søge om tilladelse hos kommunen.

Artister / Musik booking

For at få succes med livemusik til dit event, skal du gennemtænke flere ting. Når du køber musik, skal tekniske forhold afstemmes. Enten kan musikerne levere en samlet pakke inkl. al teknik – eller også køber du de tekniske ydelser ved en leverandør og musikken igennem et bookingbureau.

Handler du direkte med musikerne, anbefaler vi, at du kigger på Dansk Musiker Forbunds (DMF) hjemmeside og eventuelt udarbejder kontrakter efter deres standardskabeloner.

Er musikerne tilknyttet en agent, som du handler igennem, vil de udforme kontrakten, og foretage forhandlingen om honorar til musikerne.

Det er svært at tale om niveauer for aflønning, men som DMF skriver på deres hjemmeside, er der en typisk minimumstakst, som professionelle musikere tager. Det kaldes en tarif.

Efter indgået kontrakt, så husk at musikere bruger mange timer på landevejen og værdsætter at blive taget godt imod, når de ankommer.

Har du live musik anbefaler vi, at du lader én person stå for afviklingen af koncerten eller koncerterne. Det giver en gnidningsløs kommunikation og en let kontaktflade mellem kunstnere og arrangør.

TIP: De fleste artister har en Facebook side, hvor de i fanen "Om" skriver, hvem man skal kontakte, hvis man ønsker at booke dem. Alternativt er at søge på diverse søgemaskiner på nettet, men her kræver det lidt træning at finde frem til den rette kontaktperson.

Tivoli

Hvis man ønsker, at publikum skal have let adgang til et stort udvalg af sjove aktiviteter, uden at man selv skal skabe det hele, kan man invitere et omrejsende Tivoli.

Det kræver dog planlægning i god tid og vil ofte også kræve et vist antal garanterede publikummer, for at det kan løbe rundt økonomisk for tivoliet at deltage.

Husk at søge om tilladelse hos kommunen.

Teater

Her kan I tænke i alt lige fra små dukketeatre til store sceneshows med professionelle skuespillere. Mulighederne er mange, og I skal igen fokusere på, hvilken værdi det vil give, og hvordan I kan sikre en god afvikling af teaterstykket.

Ofte kommer teatergrupperne selv med deres opsætning inkl. kostumer og kulisser. Men vær opmærksom på, om det kræver sceneopsætning, lyd, lys og medhjælpere til at assistere med afviklingen.

Foredrag eller Stand-up comedy

En scene og en mikrofon!

Det er ofte alt, det kræver for at få en foredragsholder eller stand-up komiker ud for at inspirere og underholde publikum. Derfor er det en meget anvendt aktivitet ved mange events.

Udvalget og priserne for kunstnerne varierer meget, og der kan findes utallige virksomheder på nettet, der udbyder diverse former for foredrag eller underholdning. 

Tryllekunster

Abrakadabra – og så kom der en hvid kanin op af hatten ...

De fleste synes, at tryllekunstnere er fascinerende – det gælder både børn og voksne. Samtidig er det en let aktivitet at arrangere, da kunsterne altid har deres eget udstyr med. En tryllekunstner er derfor en velegnet aktivitet til f.eks. underholdning i løbet af et dagsevent.