GUIDE TIL DIT
NÆSTE ARRANGEMENT

Et sikkert og trygt event

Sikkerhed og tryghed under dit event

Uanset om I arrangerer et lille eller stort event, er der flere vigtige sikkerhedsforhold, I skal tage højde for, når I vil skabe et trygt, lovligt og vellykket arrangement.

Dette kapitel gennemgår emner inden for risikovurdering, sikkerhedsplanlægning og beredskab. Det giver dig et overblik over, hvornår I skal søge tilladelse hos myndighederne og gode råd til hvilke forhold, man altid bør overveje inden afviklingen af et event.

Endelig vil vi udfolde en mere fyldestgørende model for, hvordan I skaber det sikkerhedsmæssige overblik over et større arrangement. Alle dele kan hjælpe jer til en bedre forberedelse og en sikker afvikling af jeres event.

Sikkerhedsplanen kan sammenlignes med en privat forsikring – den skal sikre jeres event mod hændelser, som man håber aldrig sker. Men sker det alligevel, ved I og jeres personale præcis, hvad I skal gøre for at sikre jeres publikum.

Hvad skal jeg huske, når det gælder tilladelser og sikkerhed?

  • Hvor mange mennesker forventer vi vil deltage i eventet?
  • Hvilke myndigheder skal underrettes om afviklingen?
  • Skal der serveres alkohol?
  • Hvem skal kontaktes i tilfælde af uheld?
  • Hvordan evakuerer vi deltagerne?

Hvis du har svar de nævnte spørgsmål, vil det hjælpe dig med at sikre, at jeres event bliver sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Du vil også vide, hvilke relevante myndigheder I skal kontakte med henblik på godkendelse af jeres event.

På undersiderne kan du finde relevant information omkring de vigtige områder, I skal ha' styr på, for at skabe et sikkert og trygt event. Hvis du er interesseret i at dykke længere ned i en detaljeret vejledning, anbefaler vi at læse nedenstående fra Justits- og Kulturministeriet:

Vejledning om sikkerhed ved større udendørs arrangementer